Kokosų aliejaus nauda odai ir kūnui

Kokosų aliejus ne tik maloniai kvepia, tačiau ir turi stebuklingų galių, puoselėjant sveikatą ir grožį. Turbūt daugeliui moterų teko išbandyti įvairiausias kosmetikos ir grožio priemones, žadančias stulbinantį rezultatą , tačiau iš tiesų žadėto rezultato nebuvo, nes visa tai tik reklaminis triukas ir prestamos rapidos pinigai išleisti veltui pikalaina. Norint rasti tinkamas priemones odai ir grožiui, tenka jų išbandyti daug ir įvairių. Dažnai rezultatas nedžiugina, arba žadėtas poveikis matomas tik iš dalies.

Šiandien grožio priemonių pasirinkimas didžiulis, begalė gamintojų siūlo savo produkciją ir tvirtina, jog ji pati geriausia ir efektyviausia. Deja, taip būna ne visuomet. Jau daug kartų patikrinta tiesa rodo tai, jog geriausios ir efektyviausios priemonės yra natūralios. Įvairūs gaminiai kartais suteikia norimą rezultatą, tačiau jie paprastai kainuoja gana nemažai. Norinčioms puikaus rezultato už prieinamą kainą, rekomenduojama išbandyti kokosų aliejų. Tai universalus produktas, turintis galybę panaudojimo būdų. Kokosų aliejus puiki priemonė plaukų ir odos puoselėjimui. Plaukai tampa žvilgantys, stiprūs ir greičiau auga. Kalbant apie gerąsias savybes odai, jų taip pat nemažai.

Kokosų aliejus pasižymi drėkinančiomis savybėmis, todėl puikiai tinka turinčioms sausą, pleiskanoti linkusią odą. Nors aliejus yra riebus, įsigėręs į odą nepalieką riebalų, priešingai oda tampa sudrėkinta ir švelni. Reikia paminėti tik tai, jog į odą kokosų aliejus geriasi ilgiau nei drėkinamieji kremai, tačiau įsigėręs daro stebuklus. Teigiama, jog kuosų aliejus yra ir jaunystės šaltinis, bei stabdo senėjimo procesus, raukšlių atsiradimą. Vis dėlto, turinčioms riebią veido odą, aliejumi piktnaudžiauti nevertėtų. Riebiai odai reikia ypatingos priežiūros, aliejus gali užkimšti poras, dėl to gali atsirasti nepageidaujamų spuogelių. Tačiau, naudojamas kartais ir nedideliais kiekiais, aliejus tikrai nepakenks, taigi retkarčiais veido odą kokosų aliejumi gali palepinti ir riebios odos savininkės.

Kokosų aliejus gali būti naudojamas ir kaip apsauga nuo saulės, jis suminkština odą, bei apsaugo nuo UV spindulių. Kokosų aliejumi galima tepti visą kūną. Oda tampa minkšta, švelni ir maloniai kvepia. Kokosų aliejus ypač tinka kojoms, juo pateptos kojos tampa spindinčios ir glotnios. Šio aliejaus sudėtyje gausu vitamino E, dėl to jis dažnai naudojamas masažams, bei įvairioms SPA procedūroms. Rinktis kokosų aliejų masažui naudinga, masažo metu kūnas ir oda ne tik atsipalaiduoja, tačiau prisigeria naudingų aliejaus savybių, todėl oda akivaizdžiai atgaivinama, tampa švelnesnė, gyvybingesnė, o malonus aromatas leidžia visiškai atsipalaiduoti. Be jau minėtų savybių, kokosų aliejus taip pat pasižymi ir priešuždegiminiu poveikiu, juo galima patepti mažas odos žaizdeles, patinimą, sumušimus. Jaučiamas raminamasis poveikis, žaizdelės greičiau gyja. Taigi, kokosų aliejus gali atstoti ir įvairius gelius, naudojamus medicinoje. Kokosų aliejumi galima gydyti ir dermatitą, bei egzemas, teigiama, jog jis naikina ir pėdų, bei nagų grybelį creditos con asnef. Gali būti tepamas ant odos po vabzdžių įkandimų.

Tai itin efektyvi ir puiki priemonė, kuri turėtų atsirasti kiekvienos moters grožio spintelėje. Turint šį aliejų, jį galima panaudoti ne tik odos spindesiui, tačiau ir plaukų priežiūrai koroton laina, odos problemų gydymui, bei kitiems grožio ritualams. Naudojančios kokosų aliejų, teigia, jog tai nepakeičiama priemonė, kuri visuomet yra grožio ritualų sąraše. Žinant, kad tai priemonė, kurią galima panaudoti įvairiais skirtingais būdais, labai rekomenduojama ją įsigyti. Be to, galima sutaupyti daug vietos, nes priemonė atstoja daugelį kitų. Aliejus ne veltui šitaip liaupsinamas ir mėgiamas net įnoringiausių moterų. Norint pasijusti ypatinga, reikia visai nedaug.